Skrivare - Dialogen Ingen skrivare installerad

Winbas hjälp

Dialogen visas när det inte finns någon skrivare installerad på datorn. Om dialogen visas måste en skrivare installeras innan utskrift kan göras, eller andra skrivarinställningar för rapporter kan utföras.

Installera standardskrivare först

Många funktioner i Winbas kräver att minst en skrivare finns installerad. Om inte den fysiska skrivaren finns tillgänglig från start, kan ändå drivrutinen för skrivaren installeras. Winbas kan då använda drivrutinen för att utföra inställningar i utskrifter och rapporter. En av skrivarna ska då vara standardskrivare, det är denna drivrutin som kommer att aktiveras när Winbas startas.

Under Windows startmeny kan skrivare installeras på datorn, följ anvisningarna vid alternativet Lägg till skrivare.

Delade skrivare

Observera att det är viktigt att installera de skrivare som ska användas på datorn innan inställningar för olika utskrifter påbörjas. Detta gäller i synnerhet i en delad nätverksmiljö, där flera använder samma skrivare.

För ytterligare information om delade skrivare se avsnittet:

För andra frågor och svar rörande skrivare och drivrutiner, se avsnittet: