Design av blanketter - Bakgrundsbild

Winbas hjälp

Design av blanketter

Bakgrundsbild

En bakgrundsbild motsvarar t.ex. en vattenstämpel som i vissa fall kan ställas genom skrivardrivrutin. Bilden kan också vara en serviceordersedel på papper med en färdig bild från ett tryckeri, som då avses att användas på exempelvis serviceorder.

En bakgrundsbild kan också utgöra företagets logotyp eller liknande och har då ljusa färger nära papperets vita färg för att tydligt få fram texten på blanketten.

Fördelen med att ha en bakgrundsbild i själva blanketten istället för i skrivare eller på papper är att bilden följer med även vid t.ex. automatisk e-mailavisering med pdf-filer.

Bakgrundsbild designas i blankettens huvud

En bakgrundsbild placeras tillsammans med övriga bilder, t.ex. logotyp i blankettens huvud och justeras eventuellt i förhållande till utskriftsmarginaler. Vid behov kan också bildens storlek förändras för att passa utskriftsformatet.

Notera att bakgrundsbilden bör designas in först på blanketten och ligga i första positionen om flera bilder används. Detta för att bakgrundsbilden ska hamna i första lagret vid utskriften, och eventuella andra mindre bilder i blankettens huvud skrivs då ovanför bakgrundsbilden i nästa lager.