Fjärrsupport

Winbas hjälp

Översikt hjälpmenyn

Fjärrsupport innebär att support och felsökning av problem kan göras genom uppkoppling via Internet mot datorn. Funktionen kan väljas från webplatsen Winbas.se eller från hjälp-menyn (?) i Winbas. Funktionen kan också väljas in som en knapp i knappraden eller som en genväg på skrivbordet.

Uppkoppling via TeamViewer

Med hjälp av TeamViewer kan ansvarig supportavdelning felsöka eventuella problem genom uppkoppling mot datorn. Funktionen kräver en uppkoppling via internet och att TeamViewer laddas ner och installeras via länken som öppnas.

Winbas support eller annan leverantör

Fjärrsupport sker då via Winbas supportavdelning eller annan leverantör av supporttjänster beroende på vilken e-mailadress som är inställd i inställningar för e-mail till support.

Tänk på säkerheten vid utdelning av åtkomst till datorn, starta uppkoppling enbart vid kontakt med behörig support.