Produkter - Dialogen Produkten finns inte registrerad

Winbas hjälp

Produkter - Dialoger

Produkten finns inte registrerad i produktregistret. Antingen har produktens nummer angivits felaktigt eller så ska denna produkt läggas upp i produktregistret.

1. Kontrollera produktnumret genom att välja alt+pil-ner för att aktivera söklistan. Genom att sortera på benämning kan man avgöra om produkten möjligen finns registrerad med ett produktnummer som skiljer sig från det som är angivet.

2. Om produkten inte finns registrerad, ska den läggas upp som en ny produkt i Produkter. För att öppna registrering av kunder, tryck tangenterna Shift+F6, eller använd knappen i knappraden.

Meddelandet visas normalt när produkten inte finns registrerad vid t.ex. försäljning eller beställning.

Kassa

I Kassa kan meddelandet om att en produkt inte finns registrerad anpassas t.ex. med en specifik ljudsignal. Lägg till en ljudsignal när produkter skannas i kassan för att uppmärksamma att den skannade koden inte finns registrerad i systemet.

Detta gör det också möjligt att visa meddelandet som en dialog där ok måste tryckas, då detta meddelande annars normalt visas i fönstrets statusrad.