Version 2015-08-14

Winbas hjälp

Tidigare Nyheter

Nedan följer tidigare nyheter i Winbas för respektive version med start från version 2015-08-14.

Version 2015-08-14

Version 2015-08-14

Winbas och Windows 10

Winbas är nu utprovat och godkänt för att köras med det senaste operativsystemet Windows 10. Använd lämpligen denna version av Winbas eller senare om Windows 10 ska användas tillsammans med Winbas.

Tidigare installerade versioner av Winbas under 2015 är också kompatibla och kan köras med Windows 10.

Kunder / Produkter / Leverantörer - Synkronisering

I denna version är det möjligt att koppla på en synkronisering när en kund, produkt eller leverantör väljs från andra fönster i systemet. Detta innebär att respektive fönster automatisk kommer att visa den valda posten. Synkronisering från annat fönster används då vid breda skärmar där flera fönster samtidigt visas.

Funktionen kan kopplas på eller stängas av efter behov och läget ändras uppe i fönstrets högra hörn:

Produkter. Enligt tidigare funktionalitet sker interaktion med t.ex. Informationslistor och Prisrapport när en produkt väljs i olika lägen som exempelvis registrering av produkt i orderns transaktionssida. Nu finns också möjlighet att synkronisera själva produktkortet när en produkt väljs i olika lägen. Detta innebär att om produktfönstret är öppet, kommer produktinformation för den produkt som har valts vid registrering automatiskt att visas.

Produkten visas då direkt när den väljs vid registrering och visar därefter t.ex. förändrade orderantal när transaktionen har sparats. Det är också möjligt att bläddra i listan med befintliga transaktioner och detaljgranska varje produkt.

Kunder. På samma sätt kan kunden också visas i kundkortet när den har valts i t.ex. Order / faktura eller Kassa. Detta gäller då även bakomliggande fönster som eventuellt är öppna såsom Statistik eller Fakturor, som då kommer att visa den valda kundens tidigare fakturor.

Leverantörer. Även fönstret Leverantörer kan interagera och visa uppgifter för den leverantör som för tillfället är vald vid en registrering, som t.ex. i samband med en beställning eller vid registrering av leverantörsfaktura.

Kunder - Fakturor - Betalningar

Via fönstret Kunder - Fakturor är det nu också möjligt att se inbetalningar gjorda av kunden. Funktionen kan t.ex. användas för att detaljgranska betalningar i de fall flera delbetalningar görs på samma faktura. Längst ner till höger i fönstrets statusrad visas en knapp med alternativ, eller flikar beroende på fönstrets storlek.

Knappen. Genom att välja knappen är det möjligt att via menyn växla till alla kundens betalningar eller enbart betalningar på den valda fakturan. För att växla tillbaka till den ordinarie vyn med kundens fakturor används alternativet Fakturor.

Flikar. Om fönstret är tillräckligt brett, kommer alternativen istället att visas som flikar. Detta gör det då lättare att växla mellan vyerna. För att alltid visa flikarna, använd den personliga inställningen Senast använda storlek. Ett annat sätt att växla mellan vyerna är att använda funktionstangenterna t.ex. F3 för att växla till betalningar och F2 för att gå tillbaka till kundens fakturor.

Listan med betalningar kan då även anpassas med valfria kolumner, skrivas ut och skickas till Excel.

Kolumnerna Status och Saldo återspeglar betalningen vid betalningstillfället när flera delbetalningar förekommer. Om fakturan har delbetalats kommer status för betalningen att vara D - Delbetald. När fakturan har betalats fullt ut visar den sista betalningen Status B - Betald. Saldo visar det resterande beloppet efter varje betalning, och kommer då att vara noll när fakturan är fullt betald.

Det är då också möjligt att lägga ett en färg t.ex. på Status = D för att lättare kunna urskilja delbetalningar i listan.

Leverantörer - Fakturor - Betalningar

På samma sätt som det är möjligt att visa betalningar från kund, kan också utbetalningar till leverantör visas. När fakturor öppnas från leverantörsbilden fungerar detta då på samma sätt som enligt ovan.
Funktionen kan t.ex. användas för att se avbetalningar från kreditnotor eller detaljgranska när olika eventuella delbetalningar har gjorts på en leverantörsfaktura.

Kundinbetalningar - Söklista fakturor

Normalt används knappen pil-ner vid Fakturanummer för att visas alla ej betalda fakturor i kundreskontran eller på den valda kunden. Via det nya alternativet Fakturor kan nu också begrepp från själva fakturan sökas i listan, d.v.s. uppgifter som förekommer på blanketten men inte i reskontran.

Söklistan kommer då att visa alla ej betalade fakturor, eller obetalade fakturor på den valda kunden. Genom att välja in kolumner såsom Ordernummer eller Webordernr, kan dessa begrepp sökas i samband med inbetalningen, t.ex. om kunden har angivit Webordernr som betalningsreferens istället för fakturans ordinarie nummer.

När ej betalade fakturor väljs via söklista faktura innebär detta samtidigt också t.ex. att det är möjligt att granska ingående transaktioner via knapplistan.

Kundinbetalningar - Summor i respektive valuta

Summan i fönstrets statusrad visar summa betalt med eventuella avdrag i systemvalutan (SEK). Om utländska valutor samtidigt förekommer vid inbetalningen, kommer de olika valutorna som inbetalas att summeras per valuta.

Detta betyder att om inbetalningarna enbart är i t.ex. EUR, kommer totalen i både SEK och EUR att visas. Vid blandade valutor visas totalen i SEK, samt alla förekommande valutor summerade per valutakod.

Avbokning av leverantörsfakturor - Summor i respektive valuta

På motsvarande sätt visas också summor per varje valuta när flera valutor förekommer i samma avbokning av leverantörsfakturor.

Liksom vid kundinbetalningar enligt ovan visas summorna i fönstrets statusrad, varför fönstret kan behöva göras bredare när ett antal olika valutor förekommer.

Order - Delleverans

I de fall delleverans utan mellanliggande fakturering används kommer nu efterföljande delleveranser att hanteras bättre på följesedeln, eller annan blankett som ligger till grund för delleverans. För tidigare fullt levererade rader på en dellevererad order gäller nu följande på blanketten:

Levererat antal kommer att vara noll vid andra leveransen, om första leveransen innebar full leverans av varan.

Tidigare levererat antal visar det fulla antal som levererades vid tidigare tillfälle. Detta oavsett om raden levererades helt vid första leveransen.

Nya rader kan läggas till ordern efter att en eller flera delleveranser har gjorts, oavsett hur många generationer av blanketten som tidigare har skrivits ut utan mellanliggande fakturering. Om många generationer av blanketten används, kan blankettarkivet användas för att se tidigare versioner av blanketten.

Flera blanketter. Om det finns fler leveransgrundande blanketter kommer leveransen att vara betraktad som klar först när sista blanketten skrivs ut (följesedel). Om t.ex. både plocksedel och följesedel är inställda används plocksedeln som ett interndokument, där t.ex. resterande antal skrivs ut. När ordern är plockad anges det levererade antalet och följesedel skrivs ut. När följesedeln skrivits ut betraktas leveransen som färdigställd, och vidare förändringar i ordern kommer då att avse nästa leverans.

Skriv rader vid delleverans är en ny inställning för att exkludera tidigare levererade rader, eller enbart skriva de rader som har ett levererat antal efter en delleverans. Detta innebär att tidigare fullt levererade rader inte kommer att skrivas ut, utan bara de rader som är föremål för själva leveransen.

Skriv alla rader innebär att även tidigare levererade och ej levererade rader skrivs, och att det levererade antalet kommer att vara noll på blanketten.

Enbart ej tidigare fullt levererade rader skriver alla rader som inte tidigare har levererats i sin helhet.

Enbart rader med levererat antal betyder att enbart rader i den aktuella leveransen skrivs på blanketten, och då alltså inte eventuella andra ej fullt levererade rader som inte är registrerade för leverans.

Order - Struktur - Lagerbokföring vid struktur

Den tidigare inställningen för Lagerbokföring baserad på strukturdetaljer kommer nu också att gälla även när strukturen inte är en struktur med Statistik på detaljnivå.
Detta innebär att alla utleveransstrukturer kan ha en mer detaljerad redovisning och avstämningsmöjlighet, och att istället detaljernas lagerkonton används vid dragning från lagret. Detta gäller då även inställningen Lagerbokföring på den enskilda detaljen som då bestämmer om lagerbokföring ska utföras på produkten eller inte.

Inställningarna är då som i tidigare version enligt följande, och gäller då även strukturer som inte är struktur med Statistik på detaljnivå:

Baserad på orderradens Huvudprodukt innebär att orderradens kostnad bokförs på konton angivna i huvudproduktens produktgrupp.

Baserad på strukturens Detaljer kommer istället att fördela detaljernas kostnad på baserat på konton som finns angivna på produktgruppen för respektive detalj.

Order / faktura - Kopiera offert - Lagerplats

Enligt tidigare föreslås standard lagerplats eller geografisk lagerplats i arbetsgrupp på kundorder när en offertorder skapas från en offert. I och med denna version kommer också förslaget att kunna ändras till en annan lagerplats via en dialog.

Den lagerplats som är angiven i dialogen kommer då också att användas på orderns ingående rader och eventuella strukturdetaljer. Notera även att lagerplats också alltid kan ändras i efterhand genom att markera en eller flera rader.

Använd i första hand produktens lagerplats innebär att om det finns en registrerad lagerplats på produkten, så kommer denna att användas på orderraden. Detta då på motsvarande sätt som förslaget vid vanlig registrering. Finns ingen lagerplats på produkten, används den i dialogen föreslagna lagerplatsen.

Order / faktura - Lageromflyttning utan fakturering

I de fall man har flera geografiska lager där produkter flyttas runt, är det nu möjligt att flytta från ett lager till ett annat utan att effektuera internordern. Vid en omflyttning används då istället knappen Lageromflyttning utan fakturering.

Lagerjustering öppnas med ordens innehåll där den angivna lagerplatsen då ökas med orderns ingående antal, och respektive lagerplats i ordern minskas med sitt antal. När godset har nått sin slutliga destination, kan ordern sedan faktureras ur systemet på vanligt sätt.

När omflyttningen har förhandsgranskats och Lagerjustering stängs ges då en kontrollfråga, som också ger möjlighet att byta lagerplats på orderns ingående transaktioner till den lagerplats dit omflyttningen har skett.

Knapp

Godkännande av lagerjustering på order

Ja

Orderns lagerplatser sätts enligt angiven Till lagerplats.

Nej

Enbart godkännande av lageromflyttningen.

Avbryt

Omflyttningen ligger kvar för andra åtgärder.

En annan åtgärd kan då t.ex. vara att markera alla och ta bort raderna för att ångra omflyttningen.

Funktionen kräver då också rättigheten Lagerjustering.

Försäljning - Resultatenhet hämtas från Vår referens

Som ett komplement till att hämta resultatenhet vid försäljning, t.ex. från den inloggade användaren, kan nu resultatenhet hämtas från Vår referens.

Detta innebär i normalfallet att de båda inställningarna gör samma sak initialt om Vår referens föreslås från den inloggade användaren. Om referensen därefter ändras till en annan användare, kommer istället den användarens resultatenhet att användas på ordern.

Specialprislistor - Kvantiteter

I denna version är det möjligt att registrera kvantitetsbaserade priser och rabatter även i specialprislistor. Detta då på motsvarade sätt som vid kvantitetsrabatt på produkten.

Knappen Kvantitet kommer då att öppna möjligheten för registrering av kvantitetsbaserade priser och rabatter. Kvantitetsgränsen utgör då den nedre gränsen där angivet pris eller rabatt ska utgå vid försäljning av produkten. Genom att ange en kvantitetsgräns och pris eller rabatt, kommer istället den prisuppgiften att användas vid försäljning när specialprislistan aktiveras och antalet passerar kvantitetsgränsen.

Pris före kvantitet är prislistans grundläggande pris som registreras som tidigare och anger prisuppgift vid för låg kvantitet.

Kvantiteter och tillhörande prisuppgifter anges därefter beroende på hur många kvantitetsgränser som används.

Enligt figuren ovan kommer alltså priset 950 att användas när försäljningsantalet underskrider kvantitetsgränsen 10. Genom att istället utelämna pris före kvantitet och enbart ange kvantitetspriser, kan specialprislistan också helt inaktiveras när antalet inte uppnår lägsta kvantitetsgräns.

Kolumnen Kvantiteter. Genom att välja in kolumnen Kvantiteter i specialprislistans transaktionssida är det möjligt att direkt se i listan vilka kvantitetsbaserade priser och rabatter som finns registrerade.

Import från fil. Vid Import av transaktioner till specialprislistor från fil kan även kvantitetsbaserade priser och rabatter läggas till filen. I detta fall grupperas Kvantitet, Ápris och Rabatt beroende på hur många kvantiteter som ska importeras på varje transaktion. För vidare information om filens utseende se avsnittet:

Produkter - Leverantörspriser - Kvantiteter

Ofta används prisuppgift på beställningar till leverantör för att förtydliga ett överenskommet pris. På liknande sätt är det nu också möjligt att definiera kvantitetsbaserade priser och rabatter vid inköp från leverantör.

Detta innebär att priset på beställningen till leverantören då kan variera beroende på vilken kvantitet som beställs enligt avtal med leverantören. Kvantitetsbaserat pris eller rabatt kommer då att användas t.ex. vid registrering av Beställning eller när ett Beställningsunderlag skapas.

Pris och / eller rabatt kan anges för varje kvantitet och om priserna ofta förändras t.ex. via Inläsning av prislistor bör rabatt användas för att undvika underhåll av kvantiteterna.

Knappen Kvantitet öppnar på samma sätt för registrering av kvantitetsbaserade priser och rabatter på leverantören. Genom att ange en kvantitetsgräns och pris eller rabatt, kommer istället den prisuppgiften att användas vid beställning till leverantör när antalet passerar kvantitetsgränsen.

Kolumnen Kvantiteter kan väljas in i skärmlistan och gör det möjligt att direkt se vilka kvantitetsbaserade priser och rabatter som finns registrerade på leverantören. Kvantiteterna visas då även t.ex. i Beställningsunderlag när knappen Pris används för att välja en annan leverantör.

Produkter - Specialprislistor - Kalkylatorn

På samma sätt som på andra ställen där antal och priser registreras, kan Kalkylatorn nu också användas för beräkningar vid förändring av specialpriser direkt ifrån produktkortet.

Kalkylatorn aktiveras då som vanligt genom att trycka en icke numerisk tangent, såsom mellanslag i prisfältet.

Produkter - Spärra rabatter / Kvantitetsrabatt

Följande regler gäller nu när alternativet Spärra rabatter har satts på en produkt, som är en så kallad nettoprodukt med låg marginal - men samtidigt har registrerade kvantitetsrabatter. Via inställningar produkter kan följande inställningar göras beroende på hur rabatten ska hanteras:

Kvantitetsrabatt dras från pris innebär att priset kommer att reduceras med kvantitetsrabatt oavsett om alternativet Spärra rabatter är valt på produkten.

Kvantitetsrabatt läggs till rabatt betyder att ingen rabatt kommer att användas, inte heller kvantitetsrabatt.

Produkter - Vägt inpris / Prisändringsdatum

I normalfallet sker automatisk förändring av Vägt inpris i samband med uppdatering av inleverans. I de fall t.ex. också manuella korrigeringar görs av Vägt inpris SEK i produktkortet kan nu också Vägt inpris ligga till grund för Prisändringsdatum för produkten.

Inställningen görs då i inställningar för produkter tillsammans med övriga prisuppgifter som inpris och utpriser.

Produkter - Enhetsantal i Försäljningsmall / beställningsmall

Normalt föreslås detaljens antal baserat på det framräknade antalet efter enhetsantal om enhetsantal används på huvudprodukten i en försäljningsmall eller beställningsmall.

Exempel

Enhetsantal

Antal

Huvudprodukt som registreras

Låda 6 st

6

Detalj som föreslås

-

6

I denna version kommer istället det angivna antalet att användas om detaljen också är en enhetsprodukt. Detta då på samma sätt som om detaljen med enhetsantal hade registrets manuellt på ordern.

Exempel

Enhetsantal

Antal

Huvudprodukt som registreras

Låda 6 st

6

Detalj med enhetsantal

Låda 24 st

24

Produkter - Varning även vid inaktiv produkt i struktur

I de fall administratören har skapat ett regelverk för hanteringen av inaktiva produkter, kommer varningen eller spärren för registrering av inaktiva produkter nu också att gälla om en inaktiv produkt återfinns i en struktur.

Om en produkt i efterhand har inaktiverats och återfinns t.ex. i en struktur för utleverans, kommer en eventuell inställd varning även att visas i samband med försäljning. Varningen avser då alltså detaljen som ingår i strukturen på den huvudprodukt som väljs vid registrering.

Produkter - Selektering på del av alternativa produktnummer

Till skillnad från normalfallet vid selektering, sker selektering på alternativa produktnummer och varianter på produktkortet alltid på det exakta begreppet, d.v.s. det sökbegrepp som anges måste helt matcha tidigare registrerat alternativt produktnummer eller variant. I och med denna version kan asterisk (*) användas som mask för att istället utföra selektering på en del av det alternativa numret.

Mask

Betydelse

*123*

Motsvarar då vanlig selektering i andra fält.

123*

Visar produkter med alternativnummer som börjar på sökbegreppet.

*123

Tar fram alla produkter med alternativnummer som slutar på angivet begrepp.

Inleverans - Alltid serienummer vid inleverans

Inställningen Alltid serienummer vid inleverans bestämmer om transaktioner med produkter märkta för serienummer alltid måste ha registrerade serienummer innan inleveransen kan sparas. Använd inställningen i de fall serienummer alltid ska förekomma på produkten, och då för att undvika registreringar med saknade serienummer i samband med Inleverans.

Inleverans - Rapport efter uppdatering

Design av rapport. Rapporten som beroende på inställning visas efter uppdatering av inleverans kan nu också designas med nya fält såsom styckpris och eventuella rabatter. Det är då också möjligt att välja bort uppgifter som kanske inte används, såsom lagerplacering, eller att helt välja bort prisuppgifter då rapporten kanske främst vänder sig till lagret.

Tidigare rapporter. I de fall rapporten inte har skrivits ut direkt efter att den har visats, finns nu även möjlighet att skriva ut den i ett senare skede. Via menyn väljs då alternativet som visar en dialog med en lista över senast utförda inleveranser där den aktuella rapporten kan väljas. Listan innehåller datum och tid när rapporten först framställdes, samt i förekommande fall nummer på de inleveranser som utfördes vid det aktuella tillfället.

Den senaste rapporten föreslås automatiskt i dialogen. Listan med tidigare rapporter visar då tidpunkten för rapporten, fr.o.m. - t.o.m. inleveransnummer samt signaturen för användaren som utfört inleveransen.

Aktivera lagerplatser i befintligt företag

För att underlätta övergången till att börja använda lagerplatser har funktionen Aktivera lagerplatser i befintligt företag tillkommit i denna version. När lagerplatser används ska alltid en lagerplats finnas angiven i ett antal funktioner, såsom t.ex. vid inköp eller försäljning. Vid övergången till att börja använda lagerplatser, saknas då normalt registrerade lagerplatser.

Aktivera lagerplatser i befintligt företag kommer då att sätta standard lagerplats i alla befintliga transaktioner i systemet där lagerplatser måste finnas angivna. Funktionen finns tillgänglig i inställningar produkter där användning av lagerplatser aktiveras och standard lagerplats anges.

Analysera vägda inpriser

Analysera vägda inpriser är en ny funktion för att kontrollera produkternas vägda inpriser mot medelvärdet av tidigare inlevererad statistik. Via funktionen är det då möjligt att jämföra och eventuellt förändra det vägda inpriset mot det statistiska värdet.

Underlaget utgörs av de senaste inleveranserna upp till produktens nuvarande lagersaldo. Detta innebär då att enbart produkter som har ett lagersaldo kommer att medtas i analysen, och att analysen baseras på den senaste statistiken. Det statistiska underlaget är alltså jämförbart med transaktioner som redovisas i rapporten Lagervärdering enligt FIFU.

Dialogen visar produkter med en differens mellan det vägda inpriset och framräknat värde, t.ex. i de fall det väga priset historiskt kan ha baserats på ej fullgoda värden eller när manuella förändringar har gjorts i produktkortet.

Genom att välja en produkt visas inleveranser som ligger till grund för det framräknade värdet. Det statistiska värdet är då alltså snittet av de listade ápriserna för inköpen.

Projekt - Projektkalkyl

En anpassningsbar skärmlista har nu tillkommit i avsnittet Projektkalkyl. Detta t.ex. för att kunna justera bredden på kolumnen Text när långa texter används, och därmed kunna se hela texten på tidigare registrerade kalkylrader i listan.

Utskrifter Administration / Bokföring - Beskrivning av utskrifter

På samma sätt som tidigare i administrationens och bokföringen huvudmeny, kommer nu också en kortare beskrivning att visas för rapporter m.m. i utskriftsmenyerna.

Muspekaren är över Balansrapport och en beskrivning visas.

Funktionsbeskrivningen visas då när muspekaren är över namnet på utskriften och ger kortfattad beskrivning om hur den fungerar. Som i de andra menyerna kan detta också stängas av generellt via den personliga inställningen för att visa långa beskrivningar.

Utskrifter Administration - Lagervärdering FIFU

Om lagerplatser används i verksamheten kommer nu eventuella lagerjusteringar och lageromflyttningar att specificeras med omflyttningens datum i rapporten Lagervärdering enligt FIFU. Detta innebär då att om lagret har justerats upp, kommer också värdet för den aktuella tidpunkten för justeringen att gälla. Detta snarare än det dagsaktuella lagervärdet på produkten som annars tillämpas då inleveranser saknas upp till det aktuella lagersaldot på produkten.

Utskrifter Administration - Krav / Kontoutdrag oavsett förfallet

I normalfallet omfattas enbart kunder som har förfallna fakturor vid utskriften Krav / Kontoutdrag. I och med det nya alternativet Kontoutdrag oavsett förfallet kan också kontoutdrag till kunder utan förfallna fakturor skrivas ut.

Funktionen kan användas för att skicka ett kontoutdrag till kunder med öppna fakturor som ännu inte har förfallit, oftast vid utrikes försäljning, eller t.ex. vid saldoförfrågningar från revisorer.

Utskrifter Administration - Fakturor - Summa momsfritt

Summa momsfritt är ett nytt fält i fakturans sidfot som kompletterar tidigare fält för momspliktig försäljning i respektive momssats.
Summa momsfritt visar det totala beloppet av momsfri försäljning, och kan väljas in på blanketten t.ex. vid försäljning med blandad moms, för att specificera både momspliktiga belopp och momsfritt belopp.

Utskrifter Administration - Blanketter - Beräknad leverans

Fältet Beräknad leverans som kan väljas in på försäljningsblanketter aktiveras normalt när en kundorder är föremål för en förestående restnotering. Ordern blir då en restorder när kunden är märkt för Restorder, samt att det levererade antalet underskrider beställt antal på raden.

I denna version finns också möjlighet att alltid skriva ut Beräknad leverans på blanketten, alltså oavsett om ordern kommer att bli en restorder. Detta t.ex. när uppgiften främst förekommer på orderbekräftelse och så istället används för att visa när varorna kan levereras.

För att Beräknad leverans ska skrivas krävs då att leveranstid finns registrerad på korresponderande beställning till leverantör, eventuellt i kombination med leverantörens hemtagningstid.

Vanligtvis gäller inställningen då orderbekräftelse. Det är också möjligt att välja in andra eventuella blanketter där beräknad leverans alltid ska skrivas ut om invald i blankettens design.

Utskrifter Administration - Blanketter - Projekt på rader

Tidigare har vissa projektuppgifter kunnat redovisas på blanketternas sidhuvud. När projekt används mer detaljerat på t.ex. kundorderns rader och kanske olika projekt används på raderna, kan nu uppgifterna även specificeras på radnivå.

Följande kompletterande fält har då tillkommit att välja in på blanketternas rader:

Fält

Beskrivning

Projektnr

Projektets nummer om projekt finns angivet på transaktionen.

Projektnamn

Projektets namn angivet i projekt.

Projektreferens

Projektets referens angivet i projekt.

Projektrapport - Visa verifikationer i tidigare räkenskapsår

Vanligtvis kan inte bokföringsrapporter öppnas i ett annat räkenskapsår än det aktiva året. Då Projektrapport löper över flera år, finns nu möjlighet att granska tidigare verifikat via länkarna vid förhandsgranskning på bildskärm.

Om verifikationen avser ett annat räkenskapsår än det aktiva, kommer också detta att visas i verifikationslistans rubrik.

Utskrifter Bokföring - Utskrifter per resultatenhet / projekt

På samma sätt som i den ordinarie resultatrapporten kommer nu också resultatrapporterna för resultatenheter och projekt att visa Sista verifikation i respektive serie i rapportens rubrik. Detta gäller då enligt samma kriterier som den ordinarie rapporten.

Utöver resultatrapporten så berörs även rubrikerna i verifikationslistor, huvudbok samt kontoutdrag - som också dessa visar sista verifikation i rapportens rubrik.

Inläsning av prislistor - Priser på alternativ leverantör

Inläsning av prislistor kommer nu hantera situationen bättre när leverantören inte är huvudleverantör, utan ligger som alternativ leverantör i Leverantörspriser. Sökningen är då inställd på leverantörens artikelnummer, som i detta läge alltså inte finns på själva produkten utan i leverantörspriser.

Detta ger möjlighet att uppdatera inpriser på leverantören oavsett om den ligger som huvudleverantör eller enbart i Leverantörspriser.

Innehåll


Nyheter version 2015-03-20

  Gå till www.winbas.com Hjälp om Winbas Hjälp